Центр слов'янських мов та культур

Центр слов'янських мов та культур - фото
провулок Проїзний, 105/1
ДеньГодини роботиПерерва
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт10:00 - 19:00Без перерви
Сб10:00 - 16:00Без перерви
НдВихідний

Інформація

Центр слов'янських мов та культур — це громадська організація, яка займається розвитком та підтримкою культурних і мовних зв'язків з країнами слов'янських народностей, активно навчає слов'янським мовам, сприяє розвитку нацменшин, співпрацює з діаспорою. 

За 10 років активної роботи до нашої команди приєдналися науковці, культурознавці, історики. Наша діяльність не була б також можливою без викладачів, перекладачів й волонтерів.

Провідною метою нашого Центру стала популяризація культури, мови та традицій слов'янських народів. Основною нашою діяльністю є навчання дітей та дорослих  слов'янським мовам. Ми проводимо лекції із застосуванням новітніх методик викладання, які підвищують якість освіти й дають високий кінцевий результат.

З 2020 року ми розвиваємо діяльність наступних відділів:

  • український відділ

Сьогодні Україна набуває популярності серед країн Європи, саме тому напрямком роботи центру є активна участь у міжнародних проектах та програмах з популяризації української мови та культури у світі. Лекції з української мови й літератури ми проводимо:

  • для учнів загальноосвітніх шкіл;
  • для іноземців, які приїхали в Україну навчатися й працювати;
  • для українців, які проживають поза Україною, планують навчатися або працювати в Україні, належать до діаспори;
  • для іноземців, які досліджують українську мову й культуру.  

Протягом року нашим Центром проводяться різноманітні культурні заходи які сприяють посиленню позиції української мови та культури у світі. 

  • польський відділ

У нашому Центрі діє потужній польський осередок. Саме тому ми можемо запросити вас вивчати польську мову без перебільшення у найкращих педагогів нашого міста. Дітей шкільного віку радо вітає суботня школа, гуртки зі співу, театральної майстерності, географі, історії та основ культурознавства. Для дорослих проходить підготовка до співбесіди на Карту Поляка, праці у медичні, технічній сфері, окрему підготовку проходить бізнесмени. Для батьків, діти яких вивчають польську мову діє програма «Родина говорить польською». 

Щороку кращі польські навчальні заклади відчиняють свої двері для наших абітурієнтів. Окрему увагу ми приділяємо підготовці наших випускників. Ціла команда фахівців працює над тим, щоб старшокласники успішно здали випускні та вступні екзамени, отримали міжнародні сертифікати, визначилися з напрямком навчання та були готові навчатися в інших країнах. 

Окрім навчання, ми багато подорожуємо Україною та Європою, беремо участь у програмах учнівських обмінів, літніх школах, різноманітних конкурсах, олімпіадах тощо. 

Викладачі польського відділу — це досвідчена команда філологів, які володіють сучасними знаннями та уміннями. Вони дотримуються якості освіти, ретельні та уважні до деталей підготовки учня. 

Для осіб польського походження це місце зустрічі, розвитку, розуміння. Щороку ми проводимо більше 100 культурних заходів, історичних презентацій та дебатів, культурно-історичних екскурсій, мовних, літературних, музичних зустрічей. Нами організовані етнічні зустрічі, щоб можна було поділитися надбаннями своїх родин та збереженою культурою, поспілкуватися польською мовою тощо. 

  • чеський відділ

Наймолодший відділ нашого Центру, який активно розвивається. Чеська мова є дуже популярною серед учнів-випускників. У центрі проходить підготовка з чеської для майбутніх абітурієнтів, тих, хто планує працювати в Чехії та активних туристів.  

Пропонуємо:

  • англійська мова — підготовка до ЗНО, ДПА;
  • українська мова — підготовка до ЗНО, ДПА;
  • історія — підготовка до ЗНО, ДПА;
  • робота психолога (діти, підлітки):
    • стосунки батьків і дітей;
    • психологічні тренінги для підлітків;
  • підготовка до міжнародних екзаменів;
  • вступ в Європейські вузи;
  • онлайн навчання з використанням 3D технологій на платформі G-suite Edukatior.

Сердечно запрошуємо.

Відгуки